
Katı simülasyon yapmayacaksak kütüğe ihtiyacımız yoktur. Çizgisel simülasyon yeterli olacaktır.
Delme modülü içerisinde temel delme işlemlerini bulundurur. Bu komutlar yardımıyla parça üzerinde bulunan farklı tipteki delikleri kolaylıkla açabiliriz. Delme işlemleri delik taktikleri ile de oluşturulabilir. Delik taktikleri delme için gerekli olan takımları deliğin çapına uygun olarak otomatik olarak oluşturmakla kalmaz aynı zamanda takım yollarını da otomatik olarak hesaplar. Burada puntalama ve delik delme işleminde kısaca bahsedeceğiz.

Delik işlemlerinin tümünde olduğu gibi puntalama işleminde de parçayı unsur olarak tanımlamak mümkün. ZW3D parçayı unsur olarak tanımladığımız zaman parça üzerindeki delikleri otomatik olarak bularak parça geometrisine uygun takım yolu oluşturur.

Takımı kütüphaneden seçebileceğimiz gibi geometrisini kendi belirlediğimiz takımlarda oluşturabilir ve kütüphaneye ekleyebiliriz. Bu bize farklı işlemler için oluşturduğumuz takımları kullanabilmeyi sağlar.

Takım seçildikten sonra işleme ait parametreler; delik derinliği, kesme sırası, R emniyet mesafesi, eksen ve bağlantı ayarları yapılabilir.
Kesme sırasında asgari mesafe seçilebileceği gibi X zigzag, Y zigzag farklı stratejilerde seçilebilir. R emniyet mesafesi ile delme hareketine başlangıç noktası mesafe değeri belirtilebilir. Takım start/bitiş konumu belirtilebilecek parametreler arasında bulunmakta.
Tezgahınızın desteklemesi durumunda 5X seçerek parça üzerinde varsa uygun delikleri de işleme dahil edebilirsiniz.

Delme işlemi için puntalama işleminde olduğu gibi bu işlem esnasında da parçamızı unsur olarak seçebiliriz. Parça üzerindeki tüm delikleri kapsayan bir matkap çapı seçerek tüm delikleri delme işlemi oluşturulur.


Takım tanım kartından, kütüphaneden takım çağırarak uygun takım eklenir. Uygun takım eklenmediği durumda küçük çaplı deliklere takım yolu oluşturulması program tarafından otomatik olarak engellenir.

6 mm çapında matkap seçildiğinde oluşan takım yolu.

20 mm çapında matkap seçildiğinde oluşan takım yolu ve çıktı kısmında oluşan uyarılar.
Tüm bu işlemlerin ardından katı veya çizgisel simülasyon yaparak oluşturulmuş takım yollarını doğrulayabiliriz. Katı simülasyon için kütüğe ihtiyacımız var. Eğer parça üzerinden yalnızca delikler delinecek kaba ve finiş boşaltma gibi işlemeler yapılmadan delik delme yapılacaksa(parçada yalnızca delik işlemi gerekiyor) parçanın katı formunu STL olarak kaydedip kütük olarak ekleyebiliriz. Bu işlem için parçayı CAD ortamında farklı kaydedip, CAM ortamında kütük olarak STL ekleme yöntemi seçerek eklemek gerekiyor.
