ZW3D torna modülü oldukça kullanışlı ve uygulaması kolay bir ara yüze sahiptir. Torna operasyonu oluşturulacak parça dönme ekseni X ekseni ile çakışık olacak şekilde oluşturulmalıdır. Parça dışarıdan import edilmiş bir parça ise o zaman dönme ekseni x ile aynı olacak şekilde konumlandırması yapılmalıdır.
Torna modülüne geçiş cad ortamından hızlı araç çubuğundan cam komutuna tıklayarak yapılabilir. Geçiş esnasında şablon olarak turn template seçilerek devam ediyoruz.
Torna işleminde kullanacağımız komutlar delme, alın tornalama, kaba tornalama vs. resimden görebiliriz.
Delme işlemi torna işlemi süresince kullanacağımız tüm delme tiplerini içermektedir. Bunlar puntalama, delme, gagalama, talaş kırma, rayba, baralama ve kılavuz olarak görebiliriz. Parçamız üzerinde yapılacak delik işlemlverine göre uygun olan seçilebilir.
Delik delme işlemi esnasında parça üzerinde bulunan tüm deliklerin delinmesi isteniyorsa parçayı seçerek delik delme işlemi yapılabilir. Fakat farklı delikler seçilmek istenirse ekle diyerek farklı tipte unsurları seçime dahil edebiliriz.
Puntalama işlemi seçtikten sonra derinlik değerini istediğiniz bir değeri girebilirsiniz. Burada da görebileceğimiz gibi başlangıç noktası da belirtebiliriz.
Alın tornalama işlemi parça seçilerek otomatik olarak işlenecek bölge bulunur. Bu işlem esnasında işlenecek bölgeyi sınırlama, kesme yönü, kesme bölgesine giriş şekli ayarları yanda görüldüğü gibi yapılabilir.
İşlem esnasında kullanılacak takımlar geniş takım kütüphanesinden seçilebilir. İşleme uygun takım seçildikten sonra takım geometrisini açılan karttan değiştirilebilir.
Takım kartından takımla ilgili sunulmuş tüm ölçüler kullanıcı tarafından tekrardan tanımlanabilir. Tanım ile oluşturulan takım kütüphaneye eklenerek farklı işlemlerde kullanılabilir.
Oluşturulan takım 3 boyutlu olarak ta görüntülenebilir. Bu bize oluşturduğumuz takım geometrisinin işlenecek bölgeye uygun olup olmadığını görmemize olanak sağlar. Bu şekilde kesme işlemine uygun takım geometrisi oluşturabiliriz.
Kaba tornalama işlemi esnasında kesme kontrolü ile iç-dış çap, sağdan-soldan, yatay ve dikey takım yolları, iç bükey bölgeleri işleme dahil et, emniyet mesafesi, taım yolu örtüşmesi gibi detaylı bir şekilde ayarlamalar yapılabilir. Sınırlama ile işlenecek bölgeyi sınırlayabiliriz. Emniyet açıları ile takımın işleme bölgesine kaç dereceye kadar yaklaşacağını sınırlamasını yapabiliriz.
Finiş işlemi ile daha önce değindiğimiz sınırlama, iç çap dış çap, iç bükey bölgeleri işleme gibi tüm ayarlar kullanılarak oluşturulabilir.
Kanal tornalama işlemi ve bu işleme ait parametreler gösterilmiştir. Bu işlem esnasında kullanılacak takımı uygun takım geometrisini parça üzerinde konumlandırarak oluşturabiliriz. İç-dış çap, kesme yönü, zig-zag gibi parametreler değiştirilerek takım yolu uygun bir şekilde oluşturulabilir. İşlem esnasında gagalama yapmak istersek tolerans ve adımlardan gagalama denetimini aktif hale getirebiliriz.
İşlemi doğrulamak için çizgisel simülasyon ve katı simülasyondan faydalanabiliriz. Bu bize takım ve geometrini uygunluğunu görmemize olanak sağlar.