ZW3D’de 2,5 X CAM Operasyonu Tanımlama
ZW3D’nin tasarım ortamından CAM ortamına geçiş çok kolay. Farklı bir ortama geçiş yapmaya gerek kalmadan aynı arayüzden CAM’e ortamına geçiş yapabiliriz.

Bu geçişi iki farklı şekilde bu işlemi yapabiliriz.

1-Hızlı araç çubuğundan

2-Hızlı menü çubuğundan

(Boşlukta Mouse-sağ tuşu tıklama)

CAM ortamına geçiş yaptığımızda ayarlar, 2X, 3X, 5X ve tornalama modüllerini görüntüleyebiliriz. Buradan ilk olarak ayarlardan kütük, eksen, takım ve tezgah tanımı yapılabilir.

Kütük ekleme işlemi katı simülasyon işlemi için kullanılır. Kütük ekleme işlemi üç farklı geometri olarak eklenebilir;

1-Prizmatik kütük
2-Silindirik kütük
3-STL kütük

Kütük tanımı yapıldıktan sonra tezgah tanımı ve takım tanımı bu esnada yapılabilir. Bu tanımları ayrıca operasyon tanımı yapılırken de yapabilirsiniz.
Tezgah tanımı işleme yapacağımız tezgahın özelliklerinin tanımlaması yapılarak uygulanır.

2X işleme stratejileri cep, kontur, köşe kesme ve yüzey olarak alanlara ayrılmış şekildedir. Burada ürün ağacından işleme yapılacak parça, kütük, takımlar, işleme operasyonlarını görebiliriz. Burada işleme için eklediğimiz farklı unsurlarda görülebilir.

İşleme operasyonlarında işlenecek bölgeleri limitlemek amacıyla farklı tipte unsurları seçime dahil edebiliriz. Bu işlem için profil tanımı gerçekleştireceğiz. Profilin tanımı için ilgili operasyondan unsurlar menüsüne oradan ekle diyerek profile ulaşıyoruz.
Profil seçme esnasında kullanabileceğimiz 5 farklı seçenek bulunuyor;
1-Eğri
2-Profil
3-Yüzey
4-Unsur

5-Yüzey eğrileri

Profilin seçimi esnasında zincir seçim aktif ederek profili daha kolay ekleyebiliriz. Profili seçtiğimiz konuma bağlı olarak sınırlamaları da Üst ve Alt olarak belirtebiliriz. Bunları parça üzerinden noktalar olabileceği gibi sayısal değerlerle de belirtebiliriz.

Takımları operasyon esnasında belirttiğimiz ilerleme değerleri ile takım kütüphanesinden belirttiğimiz formlarda ekleyebiliriz. Burada ayrıca takımla ilgili takım tutucu, magazin numarası, devir ilerleme değerleri girilebilir. Takım yükle diyerek kütüphaneden hazır takım yüklenebilir.

Tolerans ve adımlar kısmından finiş için bırakılacak değerleri, takım yana kayma miktarını, takım paso değerlerini istediğimiz değerleri girebiliriz. Sabit paso değeri verebileceğimiz gibi değişken derinlikler de belirtebiliriz.

Katı simülasyon yaparak işlemin kesim sırasında karşılaşacak sorunları önceden görebiliriz. Takım yolu verisini görüntüleyerek takımın gerçek hareketlerini dönme hızı, x, y, z değerini görebiliriz. Çarpmada durdur seçeneği ile takım tutucu ve takımın parçaya çarpma yapması durumunda durmasını sağlayabiliriz. Takım hareketi, tabla hareketi seçenekleri ile tezgahın hareketini tam olarak simüle edebiliriz. Hareket gecikmesi ve güncelleme sıklığı ile işlem hareketini hızlandırabiliriz.

Çizgisel simülasyon ile takımın takım yolu üzerinde seçilen bir noktadaki durumunu görebiliriz. Katı simülasyona benzer bir şekilde takım anlık hızları, devir sayısı, x, y, z, koordinat değerleri görüntülenebilir. Takım yolu görüntüleme seçenekleri ile dalma, yaklaşma, uzaklaşma, kesme gibi takım yolu adımlarını filtreleyebiliriz. Play tuşu ile yapılan işlemin hareketine start verilir.

Operasyon detaylarını görüntülemek için boş ekranda sağ tıklayıp ilgili operasyon için girilmiş parametreleri , kesme paso değeri, takım bilgisi, kesme işlem süresi gibi detaylı bilgilere erişebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaş

Grup Otomasyon

Yazılımlarımız hakkında bilgi, destek ve satış talebinde bulunabilirsiniz.