Moldex3D Studio, kalıp dolum simülasyonunun her aşamasındaki fonksiyonların entegre edildiği özel bir ara yüzdür. Kullanıcının mesh yapısını otomatik olarak oluşturmasını ve tamir etmesini, malzeme seçip kalıplama parametrelerini ayarlamasını, analizi çalıştırmasını, simülasyon sonuçlarını görselleştirmesini ve analiz raporları oluşturmasını, entegre tek bir platformda sağlar. Bu şekilde analiz öncesi ve sonrasında farklı arayüzler arasında geçiş yapmak için harcanan zamanı büyük ölçüde azaltır. Ayrıca, Moldex3D Studio, pekçok kullanışlı özellikle desteklenen kullanıcı dostu sezgisel arayüzü ve güçlü işlevleriyle, kullanıcıların ürün ve kalıp tasarımlarının verimliliğini ve kalitesini yükseltmelerine yardımcı olur.
Moldex3D Studio, soldan sağa doğru ilerleyen işlem adımlarıyla basit bir yapıya sahip olduğu için yeni kullanıcılar geometri çağırma, soğutma sistemi ayarlama, mesh oluşturma, malzeme seçme, kalıplama koşulları ve hesaplama parametrelerinin belirlenmesi işlemlerini kısa sürede kolayca yapabilirler(Resim.1).
Resim.1: Soldan sağa doğru ilerleyen işlem adımları
Geometrik modeli çağırdıktan sonra, Moldex3D Studio geometri kusurlarını otomatik olarak kontrol eder ve mesh oluşturma aşamasından önce düzeltir. Bu özellik, kullanıcıların yüzey mesh yapısını manuel olarak tamir etmeye harcadıkları süreyi de azaltmaya yardımcı olur ve mesh oluşturma verimliliğiyle mesh kalitesini önemli ölçüde artırır. Mesh oluşturma aşamasında Moldex3D Studio ayrıca ortaya çıkan mesh hatalarını da otomatik olarak kontrol eder ve bunları “Düzeltme Sihirbazı”(Fix Wizard) ile düzeltebilir. Studio, ayrıca mesh kalitesini ve simülasyon doğruluğunu artırmak için çeşitli mesh düzenleme ve tamir araçları da içerir(Resim.2).
Resim.2: Mesh düzenleme ve tamir araçları
Analiz tamamlandıktan sonra ise, Moldex3D Studio güçlü sonuç görüntüleme araçları ile analiz sonuçlarının etkin biçimde yorumlanmasını sağlar. Kullanıcı, çoklu pencere özelliğini kullanarak birden fazla analiz sonucunu yan yana karşılaştırabilir. Bu özellikle her bir pencerede, farklı analizlere ait aynı sonuç çıktıları, aynı perspektiften ve aynı renk skalası ile senkronize şekilde görüntülenebilir. “Prob” özelliği ile kullanıcı, modelin üzerinde istediği konumlarda analiz sonuç değerlerini net bir şekilde görüntüleyebileceği bir diyagram oluşturabilir(Resim.3). Moldex3D Studio’da, kullanıcı çok hızlı bir şekilde analiz raporu oluşturabilir(Resim.4), rapor içeriğini özelleştirebilir ve rapor hazırlama süresini azaltarak çalışma verimliliğini artırabilir.
Resim.3: Prob özelliği ve diyagram görünümü
Resim.4: Moldex3D Studio hazır rapor şablonu